onsdag 21 juli 2010

Sommarjobb 2

Nu har det hänt en del i huset - hela mellanvåningen är numera gipsad och klar (förutom badrummet), bottenvåningen har spårats för eldragningar och Martin arbetar för fullt med att slutföra elen på översta våningen. Vi har fått ytterligare ett förslag på hur vi skall lösa trädgården vilket vi kommer skissa lite mer på innan vi kör planerna fullt ut.
Hilma övervakar bygget
Martin nöjd efter att ha byggt klart väggen mellan köket och trapphuset på översta våningen.

Gipsat och klart i sovrum 2.

Korridoren på mellanvåningen avbockad - badrummet till höger, innanför vårt sovrum, takt fram Hilmas sovrum och till vänster det lilla extra sovrummet.

onsdag 14 juli 2010

Sommarjobb 1

Nu har vi haft "semester" en halv vecka. Semestern spenderas på tomten och i huset så trots att vi är supersugna att åka ut med båten, känns det inte allt för jobbigt att vara kvar hemma och jobba. Hilma stortrivs med att få vara ute hela dagarna, även om hon ibland anser att vi fokuserar lite för lite på henne. Status i huset är att elen är dragen till 99 procent, Martin kämpar med att gipsa fönstersmygar, tak och väggar - ännu har vi bara kommit till första rummet. Jag isolerar och kliar mig... tur att havet är nära - har inte badat så mycket någonsin som detta året! Hilma älskar det!
Ovan ser ni öppningar till tre sovrum samt badrummet.
El draget och klart - många meter elkabel blir det... Överst, dosa för ljudstyrning därefter 4 tänd/släckare och underst vägguttag och till höger uttag för centraldammsugaren.
Isolering påbörjad (och numera avslutad) bild från det större sovrummet med skjutdörr ut mot dem kommande altanen på baksidan.

onsdag 7 juli 2010

Dansbanan klar...

Igår sattes den sista skivan på plats, så nu är även hela mellanvåningen redo för nästa etapp. Igår städade jag av våningen, vi markerade ut vart inneväggarna skall placeras och sen var det dags att arbeta upp lite svett. Bar upp allt virke som låg på gräsmattan och skickade upp det till mellanvåningen.
Ibland uppstår krissituationer även på bygget för Hilma, här får en spotlight burk ställa upp som potta...
Mitt och Martins sovrum, golvet utlagt och klart.
Martin jobbade med ventilationen, jag isolerade och därefter lades spångolvskiorna på plats sakta men säkert. Fick åka och inhandla några extra då vi var några kort.
Golvet klart, förberett för mathissen i hörnet det svarta röret är matningen för golvvärmerören när de skall på plats.

tisdag 6 juli 2010

Spånskivor mellanvåningen

I måndags fick vi hjälp av pappa Kent med att lägga de spårade golvskivorna. De hann hela vägen till den bärande väggen (halva våningen), jag åkte till huset efter jobbet och hjälpte Martin med att lägga yterliggare två rader. Städade av översta våningen så nu finns det inget sågspån, dam eller isoleringsbitar som åker runt. Åkte hem för att träffa Hilma som hade levererats av Martins pappa Jan-Eric och Hilmas kusin Wilma. Tusen tack alla för hjälpen!

måndag 5 juli 2010

Mellanvåningen, isolering, ventilation och delar av golv

I söndags kom Ulla och hämtade Hilma tidigt på morgonen så då hände det saker. Vi åkte och köpte isolering och lite ventilationstillbehör. Åt lite lunch och sen körde vi ett hårt träningspass. Jag var isoleringsansvarig, iklädd långbyxor, långärmad tröja, mössa och vantar (vanlig sommarklädsel), svetten lackade men isoleringen var till slut på plats. Under tiden färdigställde Martin all ventilation i mellanvåningens bjälklag och började därefter att lägga spånskivorna för golvvärmen. Två rader nästan avklarade men det är många kvar.

fredag 2 juli 2010

Spångolvskivor på plats vån 3

Arbetet med att sätta igen golvet på våning 3 har avslutats, Martin fick hjälp av Jan-Eric under två dagar i veckan så nu är det rensat, isolerat och spångolvskivorna har satts på plats på hela översta våningen. I helgen har vi byggt upp några av innerväggarna på översta våningen. Martin satte även upp lite OSB-skivor på några väggar.
Vägg med dörr från köket till skafferi/sval. Dörren är lite mindre än övriga innedörrar, 80 cm.
Isolering på plats på översta våninge, bara att lägga spårade spånskivor för golvvärmen.
Klart! Snyggt och mycket lättare att gå på jämfört med tidigare.
Översta våningen, lite rörig men ändå inget kaos.