måndag 30 augusti 2010

Målning och annat - samtidigt

Idag har det händ en del i huset, Martin har fullt upp med att träffa sotaren, umgås, hjälpa och utfordra målarmästarna Mattias och Peter som hjälper oss kvällstid med underarbetet och målningen i huset. Bilderna nedan behöver ingen beskrivande text - det blir såååå snyggt!
Vårt sovrum
Översta våningen, kök, matplats, skafferi/sval samt en liten toa. Den lägre väggen skyddar från att ramla ner i trapphuset närmast i bild.
Mattias rollar och rollar...
Målarstilen är det inga fel på - han sträcker ordentligt på benet.
Peter och Mattias - våra målarkungar!

tisdag 24 augusti 2010

Ledig dag på IKEA och i skogen

I söndags tog vi en ledig dag från huset, Martin kände sig trött och ville komma ifrån bygget lite. Vi passade på att åka till IKEA för att kolla in köket en sista gång innan vi helt besämt oss för att köpa köket därifrån. Som tur var hade de byggt upp ett jättekök med vår valda lucka så vi fick känslan - japp detta tar vi! Underbart! Nu återstår bara beslutet och sökningen efter diskbänk efter våra mått samt bänkskiva (där vi har valt att köpa massiv ek). Efter IKEAbesöker åkte vi till Alingsås där nästan hela familjen Axelsson plockade lingon, blåbär och kantareller medan Doriz sprang i skogen och letade efter harar.
Hela bärplockargänget
Kusinerna på Axelssons sida - Hilma, Nell och Stella
Doriz luktar sig till maten, viken jakthund!
Hilma i Alingsås under korvgrillningen

onsdag 18 augusti 2010

Sommarjobb 4

Arbetet med huset fortsätter, målarna kräver mycket spackel. Oj oj oj vad fint det blir - kan redan tänka mig huset helt klart! På utsidan sker putsning av bottenvåningen vilket skall bli underbart när det är klart. Vi har bestämt att ta upp en lite ljusare grå än fönstrens färg i putsen vilket kommer visa sig när de lägger andra lagret av puts.
Vardagsrummets spackling påbörjad...
VVS arbetet klart inom kort, samtliga vattenkopplingar snart klara, denna placerad på översta våningen.
Mera vattenkopplingar...
Jag spacklar skruvhuvudshål i gipsen.

Spacklingen i taket på översta våningen.

måndag 16 augusti 2010

Sommarjobb 3

Semestern har tagit slut och status i huset har förändrats oerhört. Målarna är nu på plats och spacklar, golvvärmen är lagd och skyddspapper har lagts ut på golven, trappan är under tillverkning, badrummet på mellanvåningen är gipsat och klar. Nu återstår en del småjusteringar innan vi kan påbörja att lägga kakel och klinkers.
Jag spårar samtliga golvvärmesvängar i huset innan vi kan lägga golvvärmen.
Mattias vår målarkung i famljen spacklar i trapphuset.
Golvvärmen i vardagsrummet lagd och klar - skyddspappret likaså.
Sandra och jag lägger golvvärmen efter att ha lagt ut aluminiumspåren i golvspåneskivorna.
Hilma var också med och hjälpte till - Mata på!!