onsdag 29 september 2010

Trappa del 2 på plats

Nu kan vi äntligen röra oss med lätthet mellan våningarna i huset. Trappan är nu på plats hela vägen från bottenvåningen till köket längst upp. Nu börjar arbetet med att måla stålkonstruktionen, sätta dit trappsteg och handledare. Bilder kommer snart...

tisdag 28 september 2010

Vardagsrummet & innedörrar shopping

I går arbetade Martin med att lägga det mesta av parketten i vardagsrummet. Mamma passade Hilma medan Martin och jag åkte på shoppingtur där vi köpte de innedörrar som vi behöver till översta och mellersta våningarna. 5 stycken 90 dörrar och 1 styck 80 dörr med vita karmar. Det kommer bli jättebra när det är på plats. Åkte och levererade dessa i huset på kvällen samtidigt som vi kunde njuta av det arbete Martin lagt ner under dagen. Parketten bli verkligen jättefin.

Parketten på plats i vårt sovrum.

Lite kvar innan vi kan bocka av parkettarbetet på mellanvåningen. Så fint! Martin skall ha all ära som var den som valt ut och inhandlat parketten redan innan vi hade gjutit plattan!

Kökshelg i huset

I helgen arbetade vi helt med köket i huset. Martin, jag och Hilma satte ihop samtliga lådor till köket vilket nästan tog hela dagen. Även om vi inte skall ha några överskåp blev det en hel del lådor att sätta samman. Martin och Tobbe arbetade hela söndagen med att sätta köket på plats, passbitar samt fixade till högskåpet som vi byggt om efter vårt behov. Det blev jättebra! Hillma var superduktig, hon slängde kartonger, satte skruvar på plats för mig att skruva i.

Köket "klart" lite små detaljer saknas...

Tomrummet till för diskmaskinen! Första för vårt gemensamma boende! Sicken lyx! I bakgrunden ser ni det enda högskåpet i köket, där vi skall ha ugn och kaffemaskin. I indraget till höger skall kyl och frys placeras.
Några lådor av alla i mängden, monterade och klara för att sättas in i stommarna när de är monterade på plats.
Samtliga stommar ihopmonterade och placerade ungefär enligt ritningen.

fredag 24 september 2010

Trapp del 1 på plats

Idag har huset blivit ett hus på riktigt. Första trappsektionen har kommit på plats! Skall bli underbart att slippa klättra i stegar för att komma upp ett våningsplan. Nu ser vi fram emot sista etappen på trappan så vi kan bocka av det delmomentet. Bilder får ni njuta av lite senare!

Kvällsrace på IKEA

Igår kväll åkte vi till IKEA för att inhandla köket till huset. Vi hade 2 timmar som helt plötsligt bara hade susat förbi och tillslut stod vi bland hyllorna och svetten lackade. Stressen ökade när vi märkte att vi hade fått en plocklista som inte stämde. Som tur var var personalen underbart hjälpsamma och vi kom ifrån varuhuset 45 minutr efter stängning. Släpkärran och bilen var full med stommar och luckor - så vi har att montera i helgen.

måndag 20 september 2010

Golvläggning, klinkers och gipsning i tak

I helgen har vi fått gjort lite, Hilma har varit hos farmor och farfar och roat sig. Vi har fått gjort en hel del. Under lördagen lade vi golvet i vårt sovrum, bar upp resterande golv till översta våningen samt bar ner de klinkersplattor som blev över från läggningen i köket, skafferiet/svalen och toan på översta våningen. Gipsade taket runt den öppna spisen innan vi åkte hem för dagen. Under söndagen började vi lägga golvet i köket, städade av bottenvåningen och påbörjade monteringen av tvättstället till den lilla toan.

Martin funderar hur den vägghängda toaletten skall monteras...

En del av golvet i köket har lagts.

Svart klinkers med "svart" fog som ännu inte torkat. Toalettens klinker lagd, fogning dagen efter. Klinkersen i köket lagd samt i skafferiet.

torsdag 16 september 2010

Öppen spis på gång

I skrivande stund arbetas det med vår öppna spis. Muraren är på plats och bygger upp den utmed en vägg i vardagsrummet. Resultatet ser ni nedan. Nästa steg är att måla den och sätta in ventilerna samt att en svart sten skall läggas under insatsen i framkant av den murade spisen.
Så snyggt! Nu lite fuktig eftersom arbetet precis avslutats.
Spisen uppbyggd av stenar - som skall putsas.
Byggnationen under arbete.
Insatsen på rätt plats i höjdled.
Insatsen - svanenmärkt och allt! Ca 100 kg tung.