fredag 25 november 2011

Skafferi

Högt på önskelistan i köket stod att ha ett skafferi, nu är det verklighet och den har tom börjat att organiseras. Igår kväll stod jag i "lägenheten" och häftade fast vaxduk på hyllplanen för att göra det lite roligare. Nu återstår bara att fylla det med massor med saker!! 10 meters hyllförvaring blir det totalt utmed väggen.


söndag 20 november 2011

Badkar installerat och klart

Nu kan vi bada! Ingen är gladare än Hilma som fått bada i en badbalja i 3,5 år. Badkaret installerades, blandaren kopplades in och fogningen runt badkaret avslutade projektet.

måndag 5 september 2011

Badrum - badkar

Under veckan har det arbetats intensivt i badrummet. En stomme byggdes upp som sedan primades, kaklades och därefter fogades. Martins fd kollega Erik var här och hjälpte oss med att sätta kaklet på plats. Nu väntar vi bara på leveransen av blandaren och tillbehören till badkaret för att få allt på plats. Hilma är superglad att hon snart slipper klämma ner sig i sin badbalja från babytiden när hon skall bada!

Badkarsfronten fogad och klar. Martin fogar ovansidan av badkars"lådan"

Fogning pågår... Lådan till badkaret byggs upp och limmas/skruvas ihop.
Lådan under uppbyggnad.

Tvättstugan igen

Under ett par dagar har det arbetats intensivt med tvättstugan efter att projektet legat lite i stiltje. Nu har vi fått skivorna som skall täcka för ventilationsrören i tvättstugan målade, uppsatta och målade igen. Det blev jättebra!

Det är knappt så man märker att vi byggt en låda för att täcka ventiltionsrören som kommer ner från mellanvåningen och ner i tvättstugan.

Samma sak en gång till....

måndag 2 maj 2011

Altan invigd och klar

Lagom till Martins födelsedag var altanen klar och invigd. Martin har kämpat och jobbat intensivt och tack vare hjälp från Jan-Eric kunde vi alla njuta av vädret utomhus. Altanen är nu runt 120 kvadrat och sträcker sig utmed hela baksidan och ena kortsidan på huset. Helt fantastisk, desvärre har vi inte möbler att fylla altanen med så det blir framtida investeringar. Nedan finns några bilder från altanens byggnation.

Bild tagen från vardagsrummet ut mot altanen utmed kortsidan på huset.
Våra inköpta trädgårdsmöbler har varit en riktig fröjd även om vi inte hunnit sitta i dem allt för mycket.
Altanen på baksidan börjar ta form.

Samma som ovan...

Snygga passningar till berget.
Martin arbetar för att få bort en del av berget som sticker upp i altanen på ett icke önskat ställe.

tisdag 19 april 2011

Altan på baksidan klar

Igår invigde vi altanen på baksidan med att grilla. Allt blev jättebra! Det känns sååå lyxigt att kunna använda ytor utanför huset.

onsdag 30 mars 2011

Nytillskott i familjen

I måndags, 28 mars, föddes vår dotter Elsa. Hon mår jättebra och Hilma är en mycket stolt storasyster. Känns underbart att huset är klart och vi snart bott in oss i huset.

Elsa, cirka 4 dagar, "sitter" i knät på sin mäkta stolta storasyster Hilma.
Visst är det härligt att ha fått en syster?

onsdag 16 mars 2011

Huset från baksidan

Har filmat lite från baksidan en underbar dag. Filmen visar vår baksida, det stora fönstret är vårt trapphus, översta våningen inrymmet köket och har fönster utmed den framtida takterassen.

tisdag 15 mars 2011

Altan påbörjad

Nu när vårvädret visat sig har Martin fått eld i baken med att börja arbetet med altanen. Den kommer bli ungefär 100 kvm stor som det verkar. Vi får hoppas att vädret framöver blir underbart så vi får njuta av nybygget.
Mycket altan blir det, men vi kommer älska att sitta här.
Bild från baksidan igen, sovrummet har ett skjutdörrsparti som vi kan använda för att vädra eller gå ut på altanen när den är fördigbyggd.
Altanen på baksidan igen, denna bild tagen på stommen utanför vårt sovrum, här skall vi ha ett insynsskydd mot grannen i bakkant samt ett par meter fram utmed utsidan av altanen.
Altanen på baksidan, drygt 4 meter i bredd och utmed hela baksidan av huset dvs 12 meter lång. Utmed kortsidan kommer altanen nästan vara 5 meter djup och utmed husets bredd dvs 8 meter lång.

måndag 21 februari 2011

Tvättstuga del 2

I helgen bockade vi av en del gällande tvättstugan. Martin satte stommarna på plats medan jag jobbade över. Underbar överraskning! Nu sitter alla bänkstommar med lådor och inredning på plats samt att bänkskivan med ho är klar. Nu inväntas bara inkoppling av blandaren samt tvättmaskinen som fått ny placering.
 
En första bild från tvättstugan (belamrad med tvätt redan), överskåpen på plats, ventilationsrören skall byggas in framöver.

torsdag 10 februari 2011

Tvättstugan

Nu har vi påbörjat arbetet med att få ordning och organisering av tvättstugan. Åkte i lördags till IKEA och inhandlade bänkskåp, några väggskåp samt bänkskiva till utrymmet. Det blev många kartonger trots att vi tycker att det är litet i tvättstugan. Igår skruvade vi stommar som på den "gamla" goda tiden, fick tom skavsår i handflatan ändå har vi bara fått ihop 3 stommar. Bilder kommer när vi har fått ihop och monterat allt klart - så det kanske dröjer!

måndag 7 februari 2011

Badrummet vån 2

I lördags var vi en "sväng" på IKEA för att vad vi trodde snabbt inhandla inredningen till tvättstugan - det är ju bara ett par skåp....? 4 timmar senare stressar vi hem för att inte komma försent till glasmästaren som skulle leverera duschväggen, spegeln och dörrarna till badrumskomoden. 

Vi han nästan packa in alla katonger från IKEA i huset innan glaset kom. I lördags installerades duschväggen och under söndagen spegeln och dörrarna till komoden. Så nu är snart badrummet på andra våningen helt klart. 

Hilma roade sig hos mormor och morfar där vi njöt av en god lördagsmiddag på kvällen!

måndag 24 januari 2011

Trappan komplett

I helgen hade Hilma glädjen att vara nere hos farmor och farfar i Åsa. Vi fick då chansen att färdigställa trappan med riktiga eksteg och rostfritt räcke. Det blev såååå bra! Nu återstår bara handledaren som ligger och väntar på att bli fastskruvad. På söndagen passade vi även på att åka till Bulycke och slänga ett helt lass med skräp från byggtiden som av någon anledning..? hade samlats i garaget. Nu får tom bilen plats!!
Trappan från vardagsrummet upp till köket, egenhändigt bygg spalje på höger sida.
Fästningen på trappan och på väggen i köket, Martins val till bådas glädje.
Trappan med räcke och handledare ner mot bottenvåningen.
Trappan igen.
Trappan sedd från översta planet, julstjärnan hänger faktiskt kvar ännu (7/2).

lördag 1 januari 2011

God Jul & Gott Nytt År

God Jul och Gott Nytt År Tack för att ni följt vår blogg under året. Hoppas på ett super socialt år 2011.