måndag 5 mars 2012

Garderober

För ett tag sedan inhandlade vi tre set med skjutdörrar till garderober. Ett set med tre dörrar till vårt sovrum och två set med två dörrar till Hilma och Elsas sovrum. Nu har vi installerat och inrett den i vårt sovrum och den i Hilmas sovrum. De blev jättefina! Hilma valde att ha ett rosa tyg med vita prickar på garderobens hyllplan, vi fick ett grått med vita prickar. Två sektioner med trådbackar från golv till tak, och två lägre sektioner med 4 trådbackar samt en klädstång rymmer garderoberna. Kvartstå lite småfix samt att flytta in alla kläderna.

Projekt trädgård - del 2

Under helgen hade vi trädgårdsledigt under lördagen men på söndag hade vi barnfritt och passade på att röja inför dagens grävningar. Vi flyttade lite saker på tomten som stod ivägen för arbetet och när Johnatan kom så lades ett sista lager mackadam. Martin paddade detta så nu är det klart för murbygge! På nederdelen av tomten grävdes en dränering, ett rör lades ner och kopplades in till diket som för bort vattnet från tomten. Vi lade duk, rör och mackadam, lade om duken runt röret och mackadam för att sedan lägga mer mackadam. Detta går ju så enkelt när man har en grävmaskin! Vår risodling är nu ett minne blott! Kvarstår är att framöver lägga ännu ett stick från diket som går lite djupare och fram till den kommande vägen bredvid garaget.

Projekt trädgård - del 1

I fredags satte arbetet igång med att försöka få lite fason på vår trädgård på framsidan av huset. Martin som är föräldraledig tyckte att det passade bra att spendera fredagen ute. Vädret var bra och Johnatan som grävaren arbetade under dagen med att frigöra en passage framför huset där vi inom kort skall bygga en mur och därefter återfylla så massorna där huset står håller sig på plats. Mormor Annika ställde upp och passade barnen under förmiddagen innan hon hade planer på att besöka Kerstin i Karlstad. Tur att Elsa verkar ha intresse i grävning, hon satt snällt och tittade på när grävaren arbetade under efermiddagen. Hilma fick förstklassig passning av vår underbara granne Karin med son Wille. Tusen tack!