torsdag 30 maj 2013

Trappa 4

På måndagar går Hilma på ridskola och för att Martin skulle kunna arbeta vidare med armeringen till muren ställde mamma upp på att hämta barnen på dagis och möta mig på ridskolan.

Martin hade lånat ett verktyg på jobbet som är grymt! Najningen går som på räls. Nästan all armering sitter nu på plats vilket är härligt. Kommande helg pausar vi projektet för att fokusera på båten som skall sjösättas.


Här ser ni lite tydligare armeringen som börjar komma på plats.



Trappa 3

Martin har under helgen som passerat arbetat med stödmurens form. Jag ombedes hålla mig och barnen från arbetet så vi passade på att njuta av aktiviteterna som bjöds.

Muren skall gjutas på denna sidan väggen, Martin har satt dit en del av armeringen och den belysning som vi skall gjuta in i muren.

Formen sedd framifrån, det gäller att den håller när trycket från betongen kommer!

söndag 19 maj 2013

Trappa 2

Idag har vi arbetat lite mer med trappan. Martin hade beställt hem en massa material (formvirke, armering), så nu är det bara att börja arbeta.



Lördagen firade vi i stan eftersom Martin skulle springa Göteborgsvarvet. Han klarade det med bravur på strax över 2 timmar trots värmen som infann sig denna dag.
Tjejerna hoppades att pappa skulle vinna, men det var jag ganska säker på att den inte skulle infalla :)

Söndagen påbörjades arbetet med att bygga formen till muren. Vi har valt att göra en brädformsmur där vi skall sätta lite belysning.

Ser verkligen fram emot när muren är klar och vi slipper ta oss ner den väg vi idag använder.

tisdag 14 maj 2013

Handdukstork

Under informationstorkan har vi även fått installera en handdukstork i badrummet på andra våningen. Vi valde en vit sådan vilket vi är nöjda med så den smälter in bra mot det vita kaklet på väggarna. 


Takterass

Äntligen är den helt klar! Takterassen -som vi har väntat?!!! Hela vintern och den superkalla våren har glaspartierna stått i garaget och läskat oss. När temperaturen äntligen började tillåta snösmältning var vi snabba att montera dit hållarna för glaset och sen var det bara att bära glas. 500 kg glas fick vi ganska enkelt på plats och snyggt blev det.

Gladast av alla var nog ändå barnen som inte fått tillträde på takterassen innan eftersom det inte fanns något skydd från att ramla ner. Martin har såklart valt att "ela" lite även på terassen där han installerat spots i trallen som lyser upp mot glaset. 

Glaspartierna som sitter med galvaniserade fästen i tryckta ramen.


Ena hörnet har ett svävande hörn


Överliggare samma som på räcket på altanen en våning ner.

En översiktsbild från kortsidan av huset. Takterassen och räcket fortsätter utmed hela framsidan av översta våningen av huset.

Murarbete del 8 gabionmur

Inser när jag läser de senaste inläggen att jag inte uppdaterat på ett tag. Vi har ju faktiskt inte bara sovit och haft semester sedan oktober 2012... 

 Vi har påbörjat arbetet med att stänga de översta gabionburarna som fortfarande stod öppna. Några har fått "lock" men inte alla, innan vi skall gjuta trappan skall vi se till att det blir ordentligt igensatta för att minimera eventuella rörelser bland stenarna.

Trappa 1

Nu var det ett tag sedan sist.... Projektet som nu är uppstartat är arbetet för att få till en trappa till huset. Vi har under en längre period gått upp och ner i den trappa som sågades av från det gamla huset när det rivdes. Trappan har enbart lagts i slänten där vinkeln varit helt felaktig, vilket försvårat gången rejält för barnen. Nu hoppas vi att vi efter sommaren har en representativ trappa till huset. 

Trappan skall starta vid markplan vid garaget och sträcka sig upp bredvid gabionmuren där ett viloplan gjuts, från det kommer trappan klättra utmed berget till nästa viloplan för att sedan vända 180 grader upp mot entréerna till huset och den kommande lägenheten. Vi planerar även att gjuta en "gång" från det andra viloplanet till den gamla trappan för att få en enkel access till altanen. Ännu har vi inte fått grävt ut alla jordmassor för att blotta berget och få koll på hur det beter sig under marken, men det får vi ta allt efter som. Martin har efter konsultation av vår duktiga granne som alltid ställer upp med idéer och tips nu påbörjat arbetet med att borra i berget för stödmuren som skall gjutas.

Skiss (mycket amatörmässig) över trappan sedd ovanifrån. 

Martin arbetar med att borra fast armering i berget där stödmurens framöver kommer att stå.