söndag 30 juni 2013

Trappa 8

Idag har vi arbetat lite splittrat, vi har under veckan märkt av att det kommer in vatten i garaget. När vi var klara med sulans armering, lade vi lite tid på garaget.


Ovan ser man (nästan) hela den kommande stödmurens armering. Dessutom vår läckra presenning som vi hoppas skall hindra mer vatten från att komma in i garaget innan det projektet sätter igång. Vi lade även med vattenledningen som framöver skall kopplas in i garaget.


Nedan har Martin satt upp en "gång" för att enklare nå när gjutning väl skall ske. Några fler stöttor har satts på plats så nu är det betong som saknas.

lördag 29 juni 2013

Trappa 7

Idag har vi arbetat med sulan till formen, vi båda fick en spontan utekväll så vi var inte igång förrän efter lunch. 


Viss del av armeringen på plats. Nätarmering underst med distanser och böjd armering. 


Delar av armeringsnätet på plats.


Martin gräver undan lite jord som ligger för nära sulan.


Martin kämpar med spaden...


söndag 23 juni 2013

Trappa 6

I helgen har vi arbetat vidare med projekt stödmur. Martin har fokuserat på att avsluta formen till stödmuren och i stort sett gått i mål.
Jag har rensat bort saker/restprodukter som skall slängas samt sett till att vi får en platt yta i rätt höjd där vi skall gjuta sulan till stödmuren till gräsmattan.


Formen till stödmuren där vår trappa framöver skall gå "runt"


På bilden ser ni tanken med den framtida trappan. Vi skall gjuta en trappa som går utmed vänster sida av stödmuren och som sedan tar sig runt och upp mot huset på höger sida om muren.


Sulans plats utmed den kommande gräsmattan. Vi gjuter sulan samtidigt som stödmuren för att senare arbeta oss vidare med trappan och stödmuren för gräsmattan. Eftersom vi hade lagt stenen lite för högt fick vi sänka nivån och det var enklast att gör för hand. 

söndag 9 juni 2013

Trappa 5

I helgen (långledig) har Martin arbetat på jobbet mer än normalt vilket resulterat i att stödmurens inte arbetats vidare på.

Däremot har mitt uppdrag slutförts om att ta bort all jord där vi framöver skall gjuta planet/en över till den gamla trappan. Vi har även flyttat en del växtlighet från berget till andra sidan av den gamla trappan för att hålla den typen av växtlighet på samlat ställe.

Planen är att färdigställa stödmuren samt sulan till stödmuren mot gräsmattan innan vi avropar betongbilen. Vi får se när det blir...


måndag 3 juni 2013

Gräsmatta to be

Vår tilltänkta gräsmatta är idag en extremt vildvuxen sommaräng, innehållande tistlar, maskrosor, gräs och annat ogräs. Växterna har fått växa fritt fram till igår då jag gick ut rustad till tänderna och plöjde ner allt (nästan).
Grannarna var kanske inte lika glada som fick kvällen förstörd av oväsendet, men bättre blev det!
Dagen efter körde vi över det sista gräset som var kvar efter gårdagen, dessutom körde vi bort allt gräs som jag krattat ihop.


Ovan ser ni den kommande gräsmattan framför muren och huset. Ovan muren skall vi framöver sätta staket och fixa underlaget.