söndag 28 juli 2013

Trappa 14 + 15 + 16

Idag fortsatte vi arbetet med trappan efter en vecka till havs med underbart väder. Vi får se hur långt vi kommer med arbetet under dagen.

Missade inläggets bilder (fotograferingen) så vi kör en trippel istället. 

Idag hände det saker, Martin avslutade formen till samtliga trappsteg och vi påbörjade istället det tunga arbetet med att fylla igen bakom stödmuren. För att slippa köra bort dem gamla trappan som inte skall vara kvar eller är så vidare värst snygg - passade vi på att använda den som fylle. Ännu är det mycket arbete som kvarstår. Några trappsteg är borta och en riven mur som måste delas på har klarats av idag. Numera är accessen till huset ännu konstigare än tidigare. Men det bli bättre framöver.... 

Imorgon skall vi roa oss med att köra grus som levererades till tomten, nästan 8 ton!! Får man inte muskler nu, får man det nog aldrig :)


Ovan ser ni formen för den sista trappsnutten som skall ta oss till huset. Vi valde att bredda den och vinkla den så vi slipper en stödmur till.


Eftersom dem gamla trappan inte kommer att användas framöver valde vi att använda den som fylle under den nya kommande trappan. 


Bilden ovan visar när vi i stort sett är klara med borttagandet av den gamla trappan. Mycket svett kvarstår - de sista delarna sitter som f*n.


Vi ha även tagit bort de tre stegen i anslutning av den nya kommande trappan då de var i så dåligt skick. De får vi gör nya också.

 
Här kan man få en helhetsbild på den kommande trappan. Det som kvarstår är lite grus och armering sen är det gjutarfrossa som gäller.

fredag 19 juli 2013

Trappa 13

Stegen är på plats! Martin gick upp i trappan idag för att få känslan och jag tror faktiskt att det blir jättebra.


Trappa som skall gå utmed stödmuren, massor med fylle och armering kvarstår.


Trappan utmed stödmuren.


Lamporna sitter strax ovan stegen för att sprida bra ljus.



tisdag 16 juli 2013

Trappa 12

Idag fortsatte Martin arbetet med stödmuren, vilken är i stort sett klar. Nästa projekt blir att sätta stegen och armera innan fyllning kan påbörjas. Mackadam och betong behövs i mängder är jag rädd för.

måndag 15 juli 2013

Trappa 11

Idag har vi verkligen påbörjat arbetet med att skapa en trappa. Martin har byggt upp stödformen för trappan som vi sedan skall armera och bygga steg.


Martin bygger på den nedre delen av trappan. Denna skall vara 10 steg och avslutas med ett viloplan.


Ovan stödform går utmed stödmuren som färdigställdes i början av semestern. 
Den går utmed berget och kommer att vara lite flackare än de övriga trappsektionerna. Även denna avslutad med ett viloplan.




söndag 14 juli 2013

Trappa 10

Idag har arbetet med trappformen påbörjats. Vi justerade våra ursprungliga planer något när vår snälle granne kom med tips och idéer. 


I bilden ovan ser man var trappan skall fram, mellan stödmuren och den byggda väggen. Trapporna skall vara 120 cm breda och avslutas med ett staket liknande det vi har på altanen.


Bilden ovan ser lite rörig ut, men vi har påbörjat arbetet med viloplanet som skall gå fram till den gamla trappan för att komma till altanen. Den nedre delen av den gamla trappan skall vi framöver ta bort.

onsdag 10 juli 2013

Trappa 9

Idag skall vi ta bort formen till stödmuren och sulan. Skall bli väldigt roligt och se hur muren kommer att bli.


Martin kämpar med att ta ner alla bräder som kämpats på plats, hoppas att det är fint bakom.


Hepp...... Klart, nästan som på TV.
Denna sidan skall inte synas allt för mycket, vi skall återfylla för att få en plan yta framför huset.


Muren från framsidan, trappan kommer att gå utmed hålen (de större) där belysning skall sättas in framöver.
Härligt med en bock i vår långa att göra lista!

söndag 7 juli 2013

Trappa 8

Idag skall det gjutas! En betongbil inväntas klockan 11 som skall leverera 3 kubik betong. Vi skall fylla stödmursformen samt sulan till den kommande stödmuren utmed gräsmattan.

Martins kollega Mattias kommer och hjälper oss med arbetet så vibrering och annat går rätt till.


Ovan är de ytor som skäl fyllas med betong. Sulan som går utmed garaget hoppas vi materialet skall räcka till, stödmuren har prioritet.


Betongbilen på plats efter några timmar försening. Martin och Mattias står redo för att ta hand om massorna.


Grabbarna in action. Mycket material går åt...