måndag 10 november 2014

Lägenhet 1

Projekt lägenhet har äntligen startats upp. Vi har vid ett par försök under sensommaren försökt att få till en start av projektet men det har inte hänt så mycket. Nu har vi i alla fall kommit igång, även om vi inte har riktigt samma tempo som när vi byggde huset. Det som har hänt hitintills är att vi har fått satt upp en mellanvägg mellan teknikrummet och lägenheten samt den innervägg som skapar badrummet i lägenheten framöver. Väggarna finns på plats och vi har satt riktig yta på sidan sedd från teknikrummet. Nästa del är att Martin skall dra elen i badrummet så vi kan isolera och stänga väggarna för att sedan anlita en målare för tak och väggar. Framöver tänkte vi själva lägga golv, installera köket som redan har införskaffats och inreda lägenheten. Låter så enkelt men vi får se när vi blir klara och vad lägenheten skall användas till? Hobbyrum?

tisdag 24 juni 2014

Trädgård 10 asfaltering 2(2)

Idag har de asfalterat klart parkeringen och infarten.

Asfalt på parkeringen utmed vägen.

Asfalt även lagd på sista delen av infarten utmed garaget.

måndag 23 juni 2014

Trädgård 9 asfaltering del 1

Idag har vi haft besök av asfaltskillarna. Bilderna pratar för sig själva. Tänk vad det kan gå fort mellan kaos till ordning.

Asfaltering har startat.

Vi valde att lägga asfalt utmed berget. Snyggt och vi hoppas att det håller sig så.

En del av asfalten ligger på plats.

Paddning pågår. Platt skall det bli och med rätt fall.

Hela ytan bakom garaget klart, arbetet fortsätter.

Klart, nästa del läggs imorgon.

Bild när arbetet är helt klart 1(2).

Bild när arbetet är helt klart 2(2).

Trädgård 8 + förberedelser asfaltering

Under midsommarhelgen har vi vattnat så ert står härliga till. Gräsmattan har förhoppningsvis fått en bra vattenmängd för att överleva och växa sig fast ordentligt.

Under söndagen förberedde vi en del inför den kommande asfalteringen. Garagets panel skulle kapas några centimeter, lite överflödigt grus skulle tas bort från bergskanten samt ta bort lite växtlighet för att göra en plan asfalteringsyta.

Huset med den lagda gräsmattan.

Annan bild på samma gräsmatta från annan vinkel.

Förberedd yta förasfaltering, utmed berget har vi gjort rensningen.

Infarten som skall asfalteras, garagepanelen kapad.

Yterliggare yta som skall asfalteras. 

torsdag 19 juni 2014

Trädgård 7 + Gräs

Idag har Jonatan slutfört sitt arbete på tomten, förberedelserna inför asfalteringen är klar på alla ytor runt garaget samt matjorden på plats där gräsmattan skall rullas.

Johan, Martin, Mikael och barnen har kämpat med utrullningen av gräsmattan. 

Hela besättningen jobbar, Hilma showar som elefant :)

Nästan klart

Sista raderna snart klara...

Trädgård 6

Idag är gräsmattans underlag klart för rullning. Leverans av gräs sker imorgon så efter jobbet vet vi vad som skall göras. Hoppas att vi hinner med hela ytan så vi kan fira midsommar med vännerna på Knippla enligt tradition.

Matjorden ligger på plats och är redo för gräs! Shit det skall bli så härligt när gräsmattan är på plats. Frågan är om vi ångrar oss när det är dags att klippa?

Infarten klar och markerad med fall för asfaltering som sker veckan efter midsommar. Svart skall det bli (finns tydligen röd asfalt).

tisdag 17 juni 2014

Trädgård 5

Idag har arbetet med den kommande gräsmattan påbörjats så smått. Jonatan har lagt ut en del matjord men en del kvarstår fortfarande.
Ytan som skall asfalteras är i stort sett klar för detta. Asfaltskillen (ej Irländare) var här och kollade in underarbetet så nästa vecka kommer två lass med asfalt,

Matjord ligger på plats på "kullen" redo för gräs att rullas ut.


Fler högar att fördela ut på gräsmattan.


måndag 16 juni 2014

Trädgård 4

Idag har underarbetet till kommande asfaltering färdigställts. Det blev en plan yta :) hårt packat underlag. 
Idag efter jobbet gick Martin återigen ut med röjsågen till grannarnas förskräckelse han var tvungen att "klippa" gräset innan Jonatan påbörjar arbetet med gräsytan. Det skall bli spännande att se status efter morgondagens arbetspass. 

Infarten utmed garaget tar form. Största ytan redo för asfaltering. Ytan framför garaget är nästa att förbereda inför asfaltering.

fredag 13 juni 2014

Trädgård 3

Idag var en oplanerad dag för familjen Axon/Eson, hade ingen aning om att dagis var stängt så det fick bli en fm på kontoret med två barn. Spännande nästan jämt. Under tiden grävde Jonatan i trädgården, bilder nedan.

Berget rent från stor jordmassa samt plant underlagt utlagt bakom garaget. Tanken är att vi framöver skall bygga en car-port bakom garaget från vägen sett.

Växterna bakom garaget borta, vatten pumpats bort samt massor förberedda för asfalt på plats.

Gräsmattan blir nästa veckas projekt, tänk när barnen kan springa på en grön gräsmatta utan att trampa på tistlar, brännäslor eller andra växter.

torsdag 12 juni 2014

Trädgård 2

Idag har Jonatan påbörjat arbetet på tomten vilket känns härligt. Han började med att ta bort häcken som var placerad vid den kommande infarten, avlägsnade alla slipers som låg mellan asfalten och trädgården samt lade ut massor på infarten så de är förberedda inför kommande asfaltering.

Större stenar borta samt slipers och en planare yta.

Hör var tidigare den häck och brevlådan placerad, nu borta och istället en plan yta.

Början på infarten, där vi framöver skall kunna köra in en bil, flera cyklar och moppar när det blir aktuellt åldersmässigt.

Så långt är det klart idag, imorgon fredag är det en ny arbetsdag då han säker blir klar med resten av ytan.


Trädgård 1

Igår kom Jonathan hem till oss för att titta på arbetet han skall starta med under veckan.
Spännande, tänk en gräsmatta och en plan ingång till huset. 
Förebilder:

Gräsmattan to be... Med parkering mot vägen.

Infart och andra halvan av gräsmattan. Jonathans första projekt.

Berget skall rensas och växtligheten bort från garaget som framöver skall byggas om och ut. 

söndag 27 april 2014

Bergs-spolning

I helgen har vi inte arbetat på husets att göra lista utan fokuserat på Anna-båten så den är redo att sjösätta.
Hon fick en rejäl rengöring, Martin polishade och vaxade och jag impregnerade Anneli-båtens kapell som rengjordes förra helgen. Även Maja-båten fick sig en omgång så nu blänker de båda i solen.

Berget vid trappan rengjordes med högtryckstvätten, det blev jättefint, ingen mossa eller andra gröna beläggningar kvar. 


måndag 21 april 2014

Räcke

Projektet avslutat!
Fantastiskt att vi hann under helgen. Vädret har varit toppen, barnen har lekt ute hela dagarna och vi har haft möjligheten att fokusera på arbetet under påskhelgen. 


Martin sågar den sista biten med sticksågen.


Trappans räcke klart 


Trappans räcke sett från grannen.


Martin vid hans arbetsbänk, han fixar det mesta.

söndag 20 april 2014

Räcke

Arbetet löper vidare med räcket. Att få till handledaren var inte det lättaste. Vi fick fundera en hel del för att tillslut få hjälp av grannarna för att lösa alla pusselbitar.


Överliggaren på plats, en hel del fixande innan sista pusselbiten landade.


Det kommer att bli jättefint när ribborna sitter på plats.


Några ribbor på plats... Fortsättning följer imorgon - hinner vi klart?

onsdag 16 april 2014

Räcke och belysning till trappan

Under påsken har vi tänkt att bocka av några saker på "att göra"-listan. Förhoppningsvis klarmarkerar vi belysningen och räcket till trappan. Martin har fått lamporna på plats till trappan men skall installera uttagen samt dra klart elen innan vi kan se hur det ser ut när det lyser.


Första steget mot ett räcke.


Stommen på plats, det svåra kvar. Vi tappade lusten :) nya tag imorgon.


Byggherren i egen hög person.

Lägenheten planering projektet

Vi har påbörjat planeringen och smygstartat arbetet med att sätta upp väggen mellan lägenheten och teknikrummet. Man kan med all rätt säga att vi är ringrostiga, kändes som vi aldrig hade satt upp en innervägg innan. Förhoppningsvis släpper det med tiden. Tanken är att vi skall försöka få klart lägenheten så den kan användas som gästbostad, hyras ut eller användas som förvaring vi får se hur det blir längre fram. Ni får följa projektet här men förvänta er inte att det kommer att gå i raketfart :)

söndag 12 januari 2014

Insidan huset

Efter att ha bott in oss, strax över två år, var det hög tid att hänga upp lite inredning. Köket har fått två vitrinskåp inköpta och uppsatta samt hyllan som Martins pappa gjort fick äntligen göra sig rätt på en vägg på översta våningen.

Vi har fortfarande flera rum kvar att inreda men trivs samtidigt med vårt stramt möblerade hem.