söndag 27 april 2014

Bergs-spolning

I helgen har vi inte arbetat på husets att göra lista utan fokuserat på Anna-båten så den är redo att sjösätta.
Hon fick en rejäl rengöring, Martin polishade och vaxade och jag impregnerade Anneli-båtens kapell som rengjordes förra helgen. Även Maja-båten fick sig en omgång så nu blänker de båda i solen.

Berget vid trappan rengjordes med högtryckstvätten, det blev jättefint, ingen mossa eller andra gröna beläggningar kvar. 


måndag 21 april 2014

Räcke

Projektet avslutat!
Fantastiskt att vi hann under helgen. Vädret har varit toppen, barnen har lekt ute hela dagarna och vi har haft möjligheten att fokusera på arbetet under påskhelgen. 


Martin sågar den sista biten med sticksågen.


Trappans räcke klart 


Trappans räcke sett från grannen.


Martin vid hans arbetsbänk, han fixar det mesta.

söndag 20 april 2014

Räcke

Arbetet löper vidare med räcket. Att få till handledaren var inte det lättaste. Vi fick fundera en hel del för att tillslut få hjälp av grannarna för att lösa alla pusselbitar.


Överliggaren på plats, en hel del fixande innan sista pusselbiten landade.


Det kommer att bli jättefint när ribborna sitter på plats.


Några ribbor på plats... Fortsättning följer imorgon - hinner vi klart?

onsdag 16 april 2014

Räcke och belysning till trappan

Under påsken har vi tänkt att bocka av några saker på "att göra"-listan. Förhoppningsvis klarmarkerar vi belysningen och räcket till trappan. Martin har fått lamporna på plats till trappan men skall installera uttagen samt dra klart elen innan vi kan se hur det ser ut när det lyser.


Första steget mot ett räcke.


Stommen på plats, det svåra kvar. Vi tappade lusten :) nya tag imorgon.


Byggherren i egen hög person.

Lägenheten planering projektet

Vi har påbörjat planeringen och smygstartat arbetet med att sätta upp väggen mellan lägenheten och teknikrummet. Man kan med all rätt säga att vi är ringrostiga, kändes som vi aldrig hade satt upp en innervägg innan. Förhoppningsvis släpper det med tiden. Tanken är att vi skall försöka få klart lägenheten så den kan användas som gästbostad, hyras ut eller användas som förvaring vi får se hur det blir längre fram. Ni får följa projektet här men förvänta er inte att det kommer att gå i raketfart :)