onsdag 7 januari 2015

Lägenhet 2 - arbete under jul- och nyårsledigheten

Arbetet med lägenheten har startats och nu har vi kommit upp i fart. Under jullovet har vi isolerat och satt osb samt gips på väggarna där badrummet skall vara samt den vägg som är relativt nyuppsatt som delar av lägenheten från teknikrummet.
Arbetet har flutit på bra, Martin har dragit el och vi har haft besök av Daniel som hjälpt oss med att fixera rören för toaletten samt duschen så vi har kunnat stänga dessa väggar. Vi har även öppnat en av de tidigare stängda väggarna för att förflytta vattenrören så kommoden kan flyttas lite så vi kan få plats med en tvättmaskin i badrummet framöver.
I rummet/lägenheten har vi målat ytterväggarna som är putsade, innetaket i gips sitter på plats sedan tidigare samt vi har röjt och flyttat en massa "skräp" från lägenhetsytan till andra ställen i huset. Golvet är utvalt (vitlaserad ek) samt lagt och panelen som skall pryda en vägg i lägenheten är också inköpt och ligger till sig i rätt miljö innan uppsättning är möjlig. Panelen blir åt det svarta hållet vilket vi hoppas blir bra. Tidigare tänkte vi måla väggen i lägenheten men vi har istället valt att beklä den med panel vilket göra att vi inte behöver anlita en målare.
Nästa steg blir att förbereda för att sätta upp köket som står och väntar i vår hall samt ta ett beslut gällande om vi skall ha gipstak eller om vi skall sätta upp träulitskivor för att minimera ljudspridningar till och från våran del av huset. Det skall bli roligt att se när det sitter på plats.
Bilder kommer inom kort...